Alternative Forum For NISMOCLUB


    fuel nyer citer....

    Share
    avatar
    wheelzz-zie

    Posts : 30
    Join date : 22/11/2011
    Age : 36
    Location : Pee Dee

    fuel nyer citer....

    Post  wheelzz-zie on Tue Nov 22, 2011 5:43 pm

    kenapa pas isi minyak... yang pasti lepas jenjalan aku kena gak isi minyak lagi.... bounce
    avatar
    eLmi.eLmo

    Posts : 84
    Join date : 22/11/2011
    Location : kuantan~jengka~kL

    Re: fuel nyer citer....

    Post  eLmi.eLmo on Tue Nov 22, 2011 10:26 pm

    sebab duit ko banyak!!!

    abam along, nak duit cket .... Wink
    avatar
    wandy_nismo

    Posts : 5
    Join date : 22/11/2011
    Location : japan

    Re: fuel nyer citer....

    Post  wandy_nismo on Wed Nov 23, 2011 12:07 am

    x pasti la nk jawab mcm mana.. susah gak ni.. tunggu otai2 jawab.. lol!
    avatar
    akob9096

    Posts : 85
    Join date : 22/11/2011
    Location : Setapak, Kuala Lumpur

    Re: fuel nyer citer....

    Post  akob9096 on Wed Nov 23, 2011 3:10 am

    jadi masalahnye adalah kena isi minyak lagi???
    cuba gantikan minyak dengan air laut... boleh??? tongue
    avatar
    eLmi.eLmo

    Posts : 84
    Join date : 22/11/2011
    Location : kuantan~jengka~kL

    Re: fuel nyer citer....

    Post  eLmi.eLmo on Wed Nov 23, 2011 3:56 am

    wheelzz-zie wrote:kenapa pas isi minyak... yang pasti lepas jenjalan aku kena gak isi minyak lagi.... bounce

    errr... umno tanak isi minyak ke.....
    avatar
    wheelzz-zie

    Posts : 30
    Join date : 22/11/2011
    Age : 36
    Location : Pee Dee

    Re: fuel nyer citer....

    Post  wheelzz-zie on Wed Nov 23, 2011 8:34 pm

    eLmi.eLmo wrote:
    wheelzz-zie wrote:kenapa pas isi minyak... yang pasti lepas jenjalan aku kena gak isi minyak lagi.... bounce

    errr... umno tanak isi minyak ke.....

    aku pembangkang tu diorang x nak isi minyak aku...ekekeke
    avatar
    @S@N

    Posts : 33
    Join date : 22/11/2011
    Age : 23
    Location : kat sini

    Re: fuel nyer citer....

    Post  @S@N on Wed Nov 23, 2011 8:42 pm

    Jalan2 isi minyak...daki mendaki sapu minyak
    Dua menda yg berbeza I love you
    avatar
    akob9096

    Posts : 85
    Join date : 22/11/2011
    Location : Setapak, Kuala Lumpur

    Re: fuel nyer citer....

    Post  akob9096 on Thu Nov 24, 2011 4:07 am

    @S@N wrote:Jalan2 isi minyak...daki mendaki sapu minyak
    Dua menda yg berbeza I love you

    skarang asan rajin sapu minyak... maklum laaaa dah nak pakai 4x4 katakan... tongue
    avatar
    adib_sa'aer

    Posts : 40
    Join date : 22/11/2011
    Age : 26
    Location : kuala selangor-klang-banting-kuala lipis

    Re: fuel nyer citer....

    Post  adib_sa'aer on Thu Nov 24, 2011 4:58 am

    4x4?fuhhh..dasat nih..lps ni bli bot lak..boh kt ats 4x4 2..blh merempit gn wak kt pt klang..
    avatar
    akob9096

    Posts : 85
    Join date : 22/11/2011
    Location : Setapak, Kuala Lumpur

    Re: fuel nyer citer....

    Post  akob9096 on Thu Nov 24, 2011 5:00 am

    lol! lol!
    avatar
    eLmi.eLmo

    Posts : 84
    Join date : 22/11/2011
    Location : kuantan~jengka~kL

    Re: fuel nyer citer....

    Post  eLmi.eLmo on Thu Nov 24, 2011 7:04 am

    terbaekkkkk...... !!!!!


    chucheongfan

    Posts : 3
    Join date : 21/10/2013

    Re: fuel nyer citer....

    Post  chucheongfan on Mon Oct 21, 2013 2:06 pm

    bagi tayar performance dan tayar comfort, tayar yg mana ko akan pilih untuk jimatkan petrol ?bagi i , mungkin akan pilih tayar performance sbb rubber, tekanan angin dan tread pattern tayar tersebut dpt jimatkan petrol dgn effektif drp tayar comfort..

    manne

    Posts : 3
    Join date : 22/10/2013

    Re: fuel nyer citer....

    Post  manne on Tue Oct 22, 2013 3:02 am

    Bagi saya, prestasi tayar bukan sahaja bergantung kepada reka-bentuk dan kualiti ... tetapi juga kena tengok cara memandu kita , cuaca dan permukaan jalan...
    banyak org masih tidak tau kalao pilih tayar yg bagus dpt membantu jimat petrol..cuba tengok video ni..
    Video Michelin ni tengah ajar macam mana nak jimat petrol

    tuliperfancy

    Posts : 3
    Join date : 23/10/2013

    Re: fuel nyer citer....

    Post  tuliperfancy on Wed Oct 23, 2013 4:50 pm

    Bunga Tayar mempunyai daya tarikan dan cengkaman pada jalan dan ia juga direka untuk menahan haus dan haba semasa kereta jalan. Tayar direka untuk tekanan yg berbeza..justeru bila pam angin mesti berhati2. Semua tayar yang dikeluarkan oleh syarikat berbeza mempunyai performasi berbeza sebab teknologi mereka juga berbeza.

    yupms

    Posts : 3
    Join date : 24/10/2013

    Re: fuel nyer citer....

    Post  yupms on Thu Oct 24, 2013 2:26 pm

    Tak payah guna tayar yang fancy fancy la. Semua same je. Cuma kita kena jaga-jaga sikit bila pandu kereta. Sebab kemalangan tetap berlaku tak kira kamu guna tayar yg terbaik kat dunia. Biar lambat asalkan selamat.bounce 

    josephchia8888

    Posts : 3
    Join date : 25/10/2013

    Re: fuel nyer citer....

    Post  josephchia8888 on Fri Oct 25, 2013 4:36 pm

    Saya rasa kuality tayar pun agak penting juga...macam Teana saya sekarang pakai Michelin Pilot Supersport..mmg x boleh complain dah...sungguh shiok! yg penting keselamatan mmg terjamin sebab teknologi pakai pun mmg canggih !
    sekarang ada promosi cuba tengok ni
    michelin.com.my/Buying-Guides/Promotions/Spotlight/3.html

    goodyear

    Posts : 1
    Join date : 13/08/2013

    Re: fuel nyer citer....

    Post  goodyear on Fri Nov 22, 2013 7:39 am

    yupms wrote:Tak payah guna tayar yang fancy fancy la. Semua same je. Cuma kita kena jaga-jaga sikit bila pandu kereta. Sebab kemalangan tetap berlaku tak kira kamu guna tayar yg terbaik kat dunia. Biar lambat asalkan selamat.bounce 
    Tak boleh cakap begitu la.. kerana kalau u guna tayar yang baik.. mmg ia lebih selamat... jalan licin semua boleh avoid

    Sponsored content

    Re: fuel nyer citer....

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Thu Sep 21, 2017 12:44 am